Padel wordt vaak de snelst groeiende racket sport ter wereld genoemd. Geschikt voor alle leeftijden en makkelijk aan te leren voor beginners.

Als starter heb je er snel plezier in. De rally’s duren 3 a 4 keer langer dan in tennis. De sport vraagt minder technische vaardigheid dan bijvoorbeeld squash of tennis en iedereen met een beetje basiscoördinatie speelt al vlot een spannende rally.


Het spreekt voor zich dat enige ervaring in andere racketsporten zoals squash, tennis en zelfs badminton je al een heel stuk verder helpen in de padelkooi. Maar ook andere sporters maken vlot de overgang naar padel. De balcoördinatie van een voetballer, de reflex aan het net van de ping-ponger, de hoge ballen waar de volleyballer wel raad mee weet, zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

Padel is ook de perfecte sport om er zo maar even bij te nemen al was het maar voor het sociaal gebeuren.

En ook de dames hebben hun weg gevonden naar de padelvelden, procentueel spelen er dubbel zoveel vrouwen padel als tennis.

Maar opgelet: hoe laagdrempelig de instap ook is, des te verslavender het is om het spelletje zowel technisch en tactisch tot in de puntjes te beheersen.
Its addictive….have fun! Gewoon eens proberen!